Kúpiť cyklotrenažér – e-shop

Sprievodca výberom
cyklotrenažérov


Cyklotrenažér  >  Indoor cycling - prepadnút kúzlu jazdy na bicykli v každom počasí

Indoor cycling - prepadnút kúzlu jazdy na bicykli v každom počasí

Chcete si užiť jazdu na bicykli a spojiť ju s intenzívnym cvičením? Potom je tu pre vás indoor cycling, organizovaná jazda na bicykli.

Pre indoor cycling sa používajú špeciálne "stacionárne" bicykle. Jedná sa o pevne uchytené bicykle na podstavci, často sa môžete stretnúť s označením spinningový bicykel, alebo cyklotrenažér.

Podstatou Indoor cyclingu je však samotná jazda a tréning. Zvyčajne sa jazdí pod dohľadom preškoleného inštruktora, prípadne podľa tréningového plánu doma. Predvolený tréning (napr. na DVD) býva aj súčasťou samotných cyklotrenažéroch.

Indoor cycling je ideálny na tréning vytrvalosti

Tréning indoor Cyclingu na stacionárnych bicykloch je zameraný na vytrvalosť, silu a intenzívnu intervalové jazdenie. Dôležitý je tiež správny posed na bicykli a nastavenie celého bicykla. S tým vám pomôže cvičiteľ, alebo návod.

Tréning vedie inštruktor, zvyčajne je sprevádzaný hudbou a motivačným povzbudzovaním. Jazda je naozaj veľmi intenzívne, striedajú sa pasáže pokojné jazdy, šprinte, jazdy do kopca a odpočinku.

A výsledok? Zvýšite fyzickú kondíciu a výdrž.

Zdieľajte článok



Odporúčame cyklotrenažéry






Ďalšie novinky

Regenerácia po cyklistickom výkone

Či už jazdíte na bicykli alebo cyklotrenažéri, išli ste závod alebo tvrdý tréning, vždy je nutné dať telu dostatočný čas na renegeráciu a odpočinok.

Známe značky cyklotrenažérov

V ponuke fitness e-shopov, alebo športových predajní je dnes aj rada cyklotrenažérov. Ktoré značky sú najobľúbenejšie?

všetky novinky