Kúpiť cyklotrenažér – e-shop

Sprievodca výberom
cyklotrenažérov


Cyklotrenažér  >  Regenerácia po cyklistickom výkone

Regenerácia po cyklistickom výkone

Či už jazdíte na bicykli alebo cyklotrenažéri, išli ste závod alebo tvrdý tréning, vždy je nutné dať telu dostatočný čas na renegeráciu a odpočinok.

Pre každého športovca platia iné odporúčania na regeneráciu, rovnako ako každý zvláda iné porcie tréningu a vyhovujú mu rôzne tréningové postupy. Mali by ste poznať svoje telo a spoznať, kedy potrebuje regenerovať.

Všeobecne platí, že by ste minimálne jeden deň v týždni mali cyklotréning vynechať a nechať telo odpočinúť.

Ďalej platí, že pokiaľ druhý aj tretí deň po tréningu cítite bolesť vo svaloch, je to známka preťaženia a mali by ste odpočívať a v tréningu ubrať.

Tipy pre začiatočníkov

Pre začínajúcich cyklistov platí, že by mali začať pozvoľna a tréningové dávky postupne pridávať. Trénovať by mali v momente, kedy už telo nebolí.

Samozrejmosťou je striedanie športov, prípadne doplnenie cyklistiky o plávanie, jogu alebo masáže v rámci dní regenerácie. Ak sa vrhnete do cyklistiky závodne, tak vám iste tréner poradí a zostaví tréningový plán, ktorý bude obsahovať aj dni odpočinku a plán iných športových aktivít.

V prípade, že iba jazdíte na bicykli, doprajte si komplexné sacharidy a menej tučné bielkoviny. Po tréningu pite, jedzte zemiaky, strukoviny, ryžu, šaláty, chudé mäso, ovocie a zeleninu.

V diskusiách na cyklo weboch sa dozviete veľa rád a tipov, ktoré môžete vyskúšať. Tam tiež spoznáte, že na každého funguje iný postup. Je preto potrebné ich vyskúšať a zvoliť si ten, ktorý vám najviac vyhovuje.

  • preťahovanie svalov pred a po jazde
  • plávanie na uvoľnenie svalov
  • rozjazdiť sa na bicykli na rovinke na ľahší prevod intenzívnejšou jazdou - prípadne vyskúšať cyklotrenažér
  • tip z diskusie - druhý deň po akcii sadnúť na bicykel a rozhýbať nohy na ľahké prevody pri nízkej záťaži, to je asi najlepšia regenerácia
  • chôdza s nordic walking palicami
  • veľa piť
  • doplnky stravy na doplnenie aminokyselín, napr. BCAA

Tip na intenzívny celoročný tréning

Na bicykli sa vonku nedá jazdiť vždy, ale na cyklotrenažéri problémy so zlým počasím odpadajú. Ak plánujete jazdiť na indoor bicykli intenzívne, prípadne ho používať doma celá rodina, je lepšie investovať viac peňazí do kvalitnejšieho stroja. Prakticky kúpiť profi cyklotrenažér určený pre fitcentra. Tipom môže byť inSPORTline Daxos, cyklotrenažér s magnetickým brzdným systémom a pedálmi SPD. Magnetický systém so sebou nesie množstvo výhod - náklady na údržbu sú oveľa nižšie, nedochádza k poruchovosti, nie je potrebná výmena brzdových doštičiek a celkový chod je maximálne tichý a spoľahlivý.

Záťažové koleso s hmotnosťou 15 kg, plynulý systém regulácie záťaže, trojdielne kľuky, výškovo nastaviteľná riadidlá a protišmykové madlá sú ďalšími prednosťami tohto cyklotrenažéra.

Zdieľajte článok



Odporúčame cyklotrenažéry






Ďalšie novinky

Regenerácia po cyklistickom výkone

Či už jazdíte na bicykli alebo cyklotrenažéri, išli ste závod alebo tvrdý tréning, vždy je nutné dať telu dostatočný čas na renegeráciu a odpočinok.

Známe značky cyklotrenažérov

V ponuke fitness e-shopov, alebo športových predajní je dnes aj rada cyklotrenažérov. Ktoré značky sú najobľúbenejšie?

všetky novinky