Kúpiť cyklotrenažér – e-shop

Sprievodca výberom
cyklotrenažérov


Cyklotrenažér  >  Jazda na bicykli omladzuje

Jazda na bicykli omladzuje

Najprirodzenejším pohybom je chôdza, a hneď po nej cyklistika. Tá navyše šetrí kolená a kĺby, teda sa odporúča aj ľuďom so zdravotnými problémami, ktorí potrebujú vylepšiť kondíciu a upevniť ochabnuté svaly. 

Ako prevencia srdcovo-cievnych ochorení je vhodná pre každého, len s iným stupňom záťaže. Zdraví ľudia majú jazdiť rýchlo a do kopcov, zatiaľ čo chorí skôr po rovinách.

Cyklistika je už viac ako 100 rokov vedecky skúmaná. Podľa výsledkov štúdie Stanford University School of Medicine tento druh pohybu jednoznačne omladzuje, pretože prekrvuje tkanivá. A okysličená koža, odolnejšia proti UV žiareniu, sa potom oveľa rýchlejšie regeneruje.

Lekári tiež zaznamenali významné účinky cyklistiky proti nespavosti. K zlepšeniu tohto veľmi rozšíreného problému stačí dvadsať až tridsať minút denné jazdy na bicykli, vonku či na domácom cyklotrenažéri. Je dokázané, že tí, ktorí jazdia pravidelne na bicykli do zamestnania, majú fyzickú kondíciu porovnateľnú s kolegami o desať rokov mladšími.

Zdieľajte článok



Odporúčame cyklotrenažéry






Ďalšie novinky

Regenerácia po cyklistickom výkone

Či už jazdíte na bicykli alebo cyklotrenažéri, išli ste závod alebo tvrdý tréning, vždy je nutné dať telu dostatočný čas na renegeráciu a odpočinok.

Známe značky cyklotrenažérov

V ponuke fitness e-shopov, alebo športových predajní je dnes aj rada cyklotrenažérov. Ktoré značky sú najobľúbenejšie?

všetky novinky